Sápmis nye popyndling til Márkomeannu 2016

I en krysning mellom elektropop og samiske elementer venter et dragsug som drar deg inn i Ágyworld. Márkomeannu kan endelig presentere sin første booking for 2016, Ágy.

 I desember skapte hun begeistring da hun slapp gjennom nåløyet og ble listet på spillelisten til NRK P3, og for så å bli kåret til Ukas urørt rett etter. I juli får du treffe henne på Márkomeannu!

Ágy er en samisk elektropopartist fra Nordreisa i Troms. Hun har nylig gitt ut sin første EP, «Árvedavgi», som kan oversettes til regnbue på norsk. Hun produserer musikk både på samisk og norsk, med elementer av tradisjonell joik.

Festivalleder i Márkomeannu, Marita Kristin Eiliertsen, mener Ágy er en perfekt booking å gå inn i juletiden med:

– Ágy lager edgy elektronisk pop som passer til både hverdagschill og fest. Hennes lydbilde er basert på sterke melodier, hypnotiske rytmer og harmoniske påfunn, forteller Eilertsen.

Urørt skriver følgende om Ágy da hun ble kåret til Ukas Urørt 7. desember: ”Ágy fusjonerer det tradisjonelle med det moderne og treffer blink. Fargerike «Árvedavgi» (Rainbow) er nytenkende og bringer frem den varme sommerfølelsen selv på en kald desemberdag.”

– Márkomeannu har som mål å være en scene og et springbrett for unge, samiske artister. Og derfor er vi veldig stolte av å kunne presentere nettopp Ágy for Márkomeannus publikum, sier en glad Eilertsen.

Samtidig som Márkomeannu slipper sin første artist for 2016, åpner de også opp billettsalget for festivalen over nett.

– Det er den perfekte julegaven! Vi kjører på med rabatterte priser på alle festivalpass, både til barn, ungdom og voksne, for å feire vår første booking, avslutter Marita Kristin Eilertsen.

Márkomeannu 2016 går av stabelen 28.-30. juli i 2016, og arrangeres på Gállogieddi like ved grensen mellom Nordland og Troms.