Sápmi representing @ Rockheim

I forbindelse med Tråante 2017, feiringen av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte i Trondheim, inviterer Rockheim, Riddu Riđđu og Márkomeannu til en festkveld med noen av Sápmi`s sterkeste stemmer.

 

Tråante 2017 skal være en storstilt markering av 100 års kamp for demokrati, rettferdighet og mangfold. Hvem er ikke best egnet til å smelle i gang jubileet enn 3 unge artister med brennende engasjement og mye på hjertet? 

Maxida Märak er en modig protest-joiker som blant annet har markert seg i kampen mot gruveindustrien i Sápmi. Med ærlige og politisk ladde tekster, er hun kjent for å ofte gi «for mye» enn for lite. Til Rockheim kommer hun med en ny Ep i lomma og et splitter nytt live-sett.

SlinCraze startet med musikk og rap bare 14 år gammel. Tekstene hans handler om hvordan livet som same kan være, et liv der man kan møte på både fordommer og rasisme. Budskapet til SlinCraze er fred, kjærlighet og aksept uansett religion, kultur og legning!

Med politiske tekster og enestående vokalteknikk har den finsk-samiske rapperen Ailu Valle gjort seg bemerket. Han rapper blant annet om hvordan den vestlige levemåten ødelegger naturen og samenes livsgrunnlag. Med seg har Valle livebandet Trio Boogiemen.

Anne Fossen, prosjektutvikler på Rockheim sier; «Dette er en gavepakning Trondheims befolkning aldri har fått før! Hiphop av råeste merke fra Sàpmi: OG vi klarer å tilby dette gratis for folket!»

Festivalsjef for Riddu Riđđu, Karoline Trollvik sier; «Samiske Hip-hop´ere har vært i vinden en stund nå, spesielt på grunn av deres sterke tekster og uredde fremtoning. Riddu Riđđu er stolt over å ha kunnet bidra til feiringen i Trondheim. Vi har som mål å presentere bredden av samisk kunst og kultur på flere scener gjennom året. Og spesielt stas er det å kunne slå til med noen av de yngste og mest uredde artistene vi har.” 

«Dette blir en kveld Trondheim sent vil glemme! Her er det bare å få på seg finstasen og bli med på å feire 100 årsjubileum sammen med oss» sier en glad festivalprodusent for Márkomeannu, Susanne Langstrand-Andersen.

Arrangementet finner sted på Rockheim 10.februar 2017 kl.20:00

Arrangementet er støttet av Sametinget og Nordisk kulturfond.