Årets julegave; SlinCraze

Vi er stolte av å kunne presentere Sápmis egen superstjerne på Márkomeannuscenen til sommeren. SlinCraze har etablert seg som en av Sápmis desidert største rappere, med sanger som “Varjalan” og “Good life”. Dokumentarfilmen hans ”Arctic Superstar” har i år vært vist på skjermer over hele verden. Sammen med lanseringen kickstarter vi billettsalget med julepriser.  

- De yngste stabsmedlemmene våre gav oss ett ønske; book SlinCraze til neste festival. Det er med stor glede vi kan lansere han som første artist til Márkomeannu 2017! Han var sist på vår scene i 2011, og har siden den gang utviklet seg voldsomt som artist, forteller Marita Eilertsen.

SlinCraze er en samisk rapper fra Masi i Finnmark. Han er en av få rappere som bruker nordsamisk som hovedspråk, og er kjent for sine hardtslående beats og skarpe tekster. Etter sin første sceneopptreden i 2005, har han jobbet seg frem til å bli ett av de mest kjente artistnavnene i Sápmi. Han er en sterk stemme mot mobbing, og har flere sanger som handler om temaet. Den siste tiden har han sluppet soundtrack til dokumentarfilmen "Arctic Superstar", og reist rundt på hele Nordkalotten og holdt konserter.

Márkomeannu er en samisk festival som arrangeres på Gállogieddi på norsk side av Sápmi fra 27.-30. juli 2017. Festivalen presenterer samiske artister, kunstnere og kulturutøvere fra hele Sápmi på festivalen. Programmet er variert og du finner både musikk, visuell kunst, scenekunst, litteratur, seminarer, idrett, vandringer, marked, barneprogram og ungdomsprogram på festivalen. 

Vi feirer artistslippet med billettlansering til disse herlige juleprisene: 

Festivalpass barn kr. 100 (ord. pris. 200,-)
Festivalpass ung kr. 200 (ord. pris 400,-)
Festivalpass voksen kr. 850 (ord. pris 1100,-)

Márkomeannu er for barnefamilier, bygdefolket, hele Sápmi og for deg som vil lære mer om dine venners kultur. Du er velkommen enten du har kommager, sko eller støvler på beina. På Márkomeannu får du de beste samiske kunst- og kulturopplevelsene – og det sies at stemningen på Márkomeannu er unik!

Vi lover en heftig konsert når SlinCraze dundrer løs med sitt show.