Velkommen hjem, Arvvas!

Márkomeannu lanserer nok en storfavoritt til årets festival. Arvvas har blitt tatt i mot med åpne armer på konsertscener i hele Europa og Japan, og nå kan de endelig ses på hjemmebane. 

Foto: Per Heimly

Foto: Per Heimly

- For oss er det som å få Arvvas hjem. Dette er et band vi har et personlig forhold til og det skal bli deilig å endelig få se dem spille på hjemmebane, smiler produsent Susanne Amalie Langstrand-Andersen, og sikter til joikeren Sara Marielle Gaup Beaska som er fra Kvernmo i Gratangen. Sammen med bassisten/sangeren Steinar Raknes utgjør de til daglig bandet Arvvas, og med seg til Márkomeannu har de også perkusjonist Erland Dahlen.

Arvvas har blitt kjent for et lydbilde som lar joiken blandes sammen med americana, blues, rock og pop. Debutalbumet ble til av lydfiler som ble sendt frem og tilbake mellom Argentina og Tana, og da er det ikke rart at det ble en så spennende sjangermiks.

- Med Gaup Beaskas stemme som har en bølge av kontraster, og Raknes hese og jordnære stemme, kommer vi til å være vitne til en utrolig konsert på Gállogieddi, sier Langstrand-Andersen og legger også til at det er verdt å få med seg bandet på en samisk scene.

- Arvvas har rykter på seg for å sette fart i publikum, så vi håper du er klar til å danse, heie og klappe, avslutter Márkomeannus produsent.

Márkomeannu går av stabelen 28.-31. juli i år, og i slutten av mai slippes hele programmet til årets festival. Blant artistene som allerede er sluppet til festivalen er Norges MGP-håp Agnete, ÁGY, Marja Mortensson og Ravggon.