Márkomeannu 2016

Programmet til Márkomeannu 2016 er klart! Den samiske festivalen gir deg et program som er fullspekket av heftige rytmer, spennende artister og en helt unik fotoutstilling. To ny artister er klare for scenen på Gállogieddi; Elle Márjá og Felgen Orkester.

Sammen med navn som Agnete Johnsen, ÁGY, Arvvas, Amoc, Marja Mortensson, Ravggon, Nuoraid Sessions og Troublemakers, fullbyrder de årets program.

-Vi inviterer deg til å kaste deg ut i et mangfold av kunst- og kulturopplevelser på årets Márkomeannu, sier en svært opprømt produsent, Susanne Amalie Langstrand-Andersen.

I tillegg til sceneprogrammet kan publikum boltre seg med fotoutstilling, bestillingsverk, klovnekurs for barn, drømmetydning, lynkurs i joik, turmarsj og motbakkeløp, samisk salmesang, kurs i cross-dressing og samtaler rundt bålet.

Unik fotoutstilling

På selveste åpningsdagen presenteres for første gang en helt unik fotoutstilling med Ivar Murberg. Murberg (1959–2002) var en markasamisk fotograf med sterk tilhørighet til Trøssemark i Skånland, hvor han etter hvert bosatte seg. Han var utdannet ved Nordens Fotoskola i Stockholm. Utstillingen er et resultat av et samarbeid med Várdobáiki samiske senter.

-Márkomeannu har lenge hatt en drøm om å kunne presentere ei større utstilling med Ivar Murberg, og i år skjer det, midt i Ivars og vårt Sápmi. Flere av portrettene har ikke vært stilt ut tidligere, dette er virkelig en fotoutstilling utenom det vanlige, forteller Langstrand-Andersen.

For alle

Etter snart 17 år med festival, har den samiske festivalen sjarmert mang en festivalgjest. Men festivalprodusenten gir seg ikke før hun ser hele regionen på samisk festival.

På Márkomeannu har vi en stolt tradisjon med å tilby kultur fra hele Sápmi, og med brett mangfold. Det skal være noe for alle. Vil du se hva som rører seg i Sápmi? Da må du komme! Eller kanskje du vil lære mer om samisk kultur? Ja, da er Márkomeannu plassen for deg, avslutter Susanne Amalie Langstrand-Andersen.

Program:

 • Agnete Johnsen
 • Felgen orkester
 • Elle Márja
 • ÁGY
 • Arvvas
 • Marja Mortenssen
 • Amoc
 • Ravggon
 • Nuoraid Sessions
 • Troublemakers
 • VUtstilling: Ivar Murberg
 • +++