Lover en frivilligopplevelse utenom det vanlige

Foto: Márkomeannu/Jonne Sikku

Foto: Márkomeannu/Jonne Sikku

Márkomeannu gjentar braksuksessen fra i fjor, og tilbyr sine frivillige en helt egen camp på årets festival. Med det håper de å gjøre frivilligopplevelsen til noe helt spesielt.

- Vi fikk så gode tilbakemeldinger på frivilligcampen vår i 2015, at vi gjentar suksessen i år, forteller en smilende festivalprodusent Susanne Langstrand-Andersen.

Frivilligcampen er et tilbud til alle som jobber frivillig på Márkomeannu, og her er det mulig å enten overnatte i ferdig oppsatt lávvu eller sette opp eget telt. Campen har også en egen lounge, og er sentralt plassert på festivalområdet.

Behøver 120 frivillige

Márkomeannu har behov for ca. 120 frivillige for å kunne gjennomføres, og oppgavene det trengs hjelp til varierer fra kjøring og kildesortering til billettsalg. Malin Selvli, som er en av festivalens to frivilligsjefer, oppfordrer folk til å melde sin interesse nå.  Hun håper hun kan lokke til seg flere frivillige med det spesielle camptilbudet.

- Uten våre frivillige er vi ingenting! Å lage festival er en stor operasjon, og mange flittige hender og hoder må komme sammen for å få det til å gli knirkefritt, smiler Selvli. Hun oppfordrer alle som vurderer å være frivillig til å trykke seg inn på festivalens hjemmeside og søke om å bli frivillig.

Innfører 18 års aldergrense på festivalcamp

Nytt av året på Márkomeannu er at det innføres 18-års aldergrense på den vanlige festivalcampen. Festivalprodusent Langstrand-Andersen forteller at dette er en endring som har vært på vei i flere år, og at innføring av aldersgrense på festivalcampen er et steg mot å bli en mer profesjonell festival.

- Vi vil at det skal være trygt for alle å være på festival, og dette er en beslutning vi i Márkomeannu har tatt i samråd med politiet. Det er viktig for oss at alle skal oppleve Márkomeannu som en hyggelig festival å være på. Festivalen har de siste årene vokst, og i takt med dette har vi et større behov for å kontrollere at mindreårige ikke nyter alkohol, forklarer Susanne Langstrand-Andersen.

Hun tror ikke dette burde komme som noe sjokk på publikum, og hun oppfordrer alle under 18 år til å melde seg som frivillig eller overnatte på familiecampen.

- 18 års aldergrense på festivalcampen er svært vanlig på de fleste andre campfestivaler, og det burde ikke være en ukjent ordning. Hvis du er under 18 år kan du melde deg som frivillig og overnatte på frivilligcampen, eller overnatte på familiecampen, avslutter festivalprodusenten.