Lar ungdommen ta over nyhetsdesken

Er du en kløpper på Instagram? Eller kanskje du er alles favoritt på Snap? På årets Márkomeannu får ungdommen selv æren av å lage festivalnyhetene når de inviteres til et helt eget medieverksted.

Foto: Jonne Sikku

Foto: Jonne Sikku

Festivalen som går av stabelen 28.-31. juli i Evenes kan skilte med et solid barne- og ungdomsprogram ved årets festival. Ikke bare blir det intimkonsert med popkometen Ágy, men flere ulike workshopsog drop-in kurs. Et av disse er et eget medieverksted, som har fått navnet Mediebádji#márkomeannu.

Eget presserom

Det rigges opp et eget presserom på festivalarenaen hvor ungdomen, med kyndig veiledning av erfarne journalister, får være med på å lage nett-tv og nettsaker direkte fra festivalen. Verksetedet arrangeres i samarbeid med Harstad Tidende.

- Det er utrolig kult at Harstad Tidende stiller opp og er en del av festivalen. Vi synes det er ekstra stas at de har lyst å holde en medieworkshop for ungdom. Her er det bare å "hive seg med", forteller festivalleder Marita Kristin Eilertsen.

Får alle presserettigheter

Deltakerne på verkestedet får alle presserettigheter, og vil få eksklusiv mulighet til å intervjue Márkomeannus artister. Eilertsen foreteller at alle med en smarttelfon kan delta. 

- Dette er en gylden mulighet for ungdom til å treffe artister, og også få et innblikk i hvordan det er å jobbe som presse. Man behøver ikke masse fancy utstyr, og alle med en smarttelefon kan delta, sier festivallederen engasjert.

Verkstedet arrangeres fredag og lørdag i festivaluka og har forhåndspåmelding. Det er begrenset antall plasser. For deltakelse kreves Nuoraidmeannu- eller festivalpass.

Påmelding finnes her, og er for aldersgruppen 13-20 år.