Ettertraktet liveband booket til Márkomeannu - Biru Baby!

Foto: Biru Baby

Foto: Biru Baby

Til Márkomeannu, fra den bitende kalde vidda i nord, kommer det revolusjonerende bandet Biru Baby med sin bisarre stil og sound. Festivalprodusent Susanne Amalie Langstrand-Andersen mener dette er livekonserten ingen kan gå glipp av.

- Dette er en booking vi er svært fornøyd med! Biru Baby er et relativt nytt tilskudd i den samiske artistverdenen, og de tilfører også en helt ny sjanger. De er kompromissløse i sine opptrender, og representere på mange måter en ny feministbevegelse som er å spore i Sápmi, forteller festivalprodusent Susanne Amalie Langstrand-Andersen.

Gruppen blander den eldgamle samiske joiken med next level musikk fra den moderne sivilisasjon. Resultatet har blitt kalt «ufattelig, «briljant unikt" og "Babymetal på syre". Hovedmedlemmene i Biru Baby er samejentene Iki og Hánná som tidvis har med seg artister som Hell-G og KT (In Da House) i tillegg til sitt band crew på konserter.

- Biru Baby har servert noen helsprøe konserter i 2016, og har blitt en skikkelig "snakkis" i musikkmiljøet. Det er en sann glede å få presentere dem for publikum på Márkomeannu i år, sier Langstrand-Andersen.

På bransjefestivalen Trondheim Calling ble Biru Baby utnevnt til det mest eksentriske innslaget, og kåret til festivalens “vinnerne” av forskjellige musikk-magasiner og musikkjournalister. Det ligger dermed til rette for en opplevelse uten om det vanlige på den konsertscenen i Evenes.