Nykommer med unikt uttrykk til Márkomeannu

Få samiske nykommere har oppnådd så mye oppmerksomhet som Kalle Urheim. Han leverte et solid debutalbum i 2016, og i sommer kan du endelig oppleve han på Márkomeannu.

Foto: Pressebilde

Foto: Pressebilde

 

Artisten fra Divtasvuodna/Tysfjord har høstet lovord fra både norsk og samisk presse, så vel som publikum, etter lanseringen av hans debutalbum «Ruodjo / Sacred breath from the Tundra». Til Márkomeannu kommer han råere enn noen gang, og med helt ferske låter i tillegg til platemateriale.

- Vi synes Urheim er en svært spennende artist. Uttrykket hans er unikt, og måten han evner å blande rock, jazz, samiske salmetradisjoner og joik, gjør han til en artist det er verdt å få med seg, sier festivalprodusent Susanne Amalie Langstrand-Andersen.

Kalle Urheim, fra Divtasvuodna/Tysfjord er en kulturoperatør, poet, komponist, låtskriver og sanger, som har studert ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Han komponerer musikk basert på lulesamiske joike- og sangtradisjoner, på lulesamisk, norsk og engelsk. Han deltok i Samisk Grand Prix i 2015 og ble folkets favoritt med låta «Idjasuojvvan / Nattskyggen». I 2016 lanserte han sitt debutalbum, «Ruodjo», og Avisa Nordland ga han terningkast 6 for urfremførelsen. Han har nettopp vært på vinterturné i nord, og fikk bl.a. terningkast 5 for sin konsert i Stormen konserthus i Bodø. Han har nettopp vært på vinterturné i nord, og fikk bl.a. terningkast 5 for sin konsert i Stormen konserthus i Bodø.

- Urheim selv lover å slå opp sin musikalske låvdagoahte (lávvo), lage et leirbål folk kan varme seg på, og servere lyden av fjord og fjell. Alt litt ligger til rette for en magisk opplevelse, avslutter Langstrand-Andersen.

Foto: Pressebilde

Foto: Pressebilde