Skal sammen spre positiv energi

Om knappe 2 måneder er det igjen klart for åpning Márkomeannu. I dag ble det klart at vi har fått Hålogaland Kraft med seg på laget; sammen skal vi spre positiv energi i regionen.

 

Festivalprodusent og daglig leder i Márkomeannu, Susanne Amalie Langstrand-Andersen, har så vidt begynt å kjenne på festivalnervene i opptrappingen til årets festival. Men hun har det ikke for travelt til å ønske Hålogaland Kraft (HLK) velkommen på festivallaget.

- For Márkomeannu er det viktig å finne samarbeidspartnere som passer til vår profil, og vi er veldig glade for å nå ha fått Hålogaland Kraft med oss. De jobber for regionen, og har mange av de samme verdiene som oss, sier Langstrand-Andersen.

Bjørn Ludvigsen fra kraftselskapet mener Márkomeannu er viktig for å skape bolyst i regionen, og derfor ble det ingen vanskelig avgjørelse å ta da de fikk en forespørsel om et mulig samarbeid.

-Vi er opptatt av å støtte nye og eksisterende tiltak som bidrar til økt bolyst i vårt område. For oss ble det naturlig å inngå et samarbeid med Márkomeannu, en en festival som betyr mye for mange, sier Ludvigsen fra HLK.

I anledning samarbeidet oversetter Hålogaland Kraft slagordet sitt til samisk, og slår til med nye bannere på samisk. "Sprer positiv energi" blir dermed nå også å kunne ses i sin samiske oversettelse, "Buktá positiiva fámu".

- Det er spesielt artig når man møter bedrifter som tør å gi litt ekstra, så nå bestilles det nye bannere til Hålogaland Kraft på samisk, jubler Langstrand-Andersen.