Back to All Events

Álbmotčoahkkin // Allmøte - Sáŋgárat máhccet

  • Stuoralávvu Gállogieddi (map)

Álbmotčoahkkin:
Sáŋgárat máhccet

Ola Čudi robohta veahka leat gávdname min. Fargga sii gávdnet min gáldu ja báhtarusbaikki. Jus sii gávdnet min, de diehtit mii lea vuordimis..

Čuđiidbeatnagat bohtet bovret min iežaset njámmangieđaiguin ja váldit mis eret min heakka, min resurssaid ja maid min ráhkisvuođa nuppi nubbái. Ja jus gávdnet min de čáhpoda Gállogieddi ja boahtá gollat buot. Mii leat gávdnan ođđa planehta. Dáppe lea áibmogeardi, dáppe lea čáhci, dáppe lea buorre biras. Sáivušaldi ofelastá min dohko. Muhto de mii guoddit dan riika agibeaivái. Háliidit go mii vuolgit? Leatgo mii vuollanan de? Leago dat áidna boahtteáiggevejolašvuohta midjiide? Vuoi galgat go báhcit ja geahččalit soahtat?

GOAS: Lávvordaga
DIIBMU: 16.00-17.00
GOS: Stuoralávvu

Allmøte:
Sáŋgárat máhccet

Ola Čudi´s armé av roboter har fått ferten av oss, de har snart funnet vår kilde og vårt fristed. Om de finner oss vet vi hva som venter...

Tsjudehundene kommer til å gjennomborre oss med sine utsugingstentakler og tømme oss for alt liv, alle våre ressurser og også vår kjærlighet til hverandre. Om de finner oss kommer også snart Gallogieddi til å ligge svart og utarmet tilbake. Vi har funnet en ny planet. Den har atmosfære, den har vann, den har fotosyntese. Sáivubrua kan ta oss dit. Men da har vi gitt fra oss dette landet for alltid. Vil vi dra? Er det å gi opp? Eller er det det som er framtidsretta? Eller skal vi bli og kjempe?.

DAG: Lørdag
KLOKKEN: 16.00-17.00
STED: Stuoralávvu
Earlier Event: July 28
En Lavvureise med Mikkel Gaup
Later Event: July 28
Stand up med Trine Lise Olsen